Szállás Mátraszentistván, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Heves megye » Mátraszentistván  

Mátraszentistván Sípark

  • Mátraszentistván Sípark, Mátraszentistván

  • Mátraszentistván Sípark, Mátraszentistván (2.kép)

Elérhetőségi adatok
Mátraszentistván,
marketing@sipark.hu
Web: http://www.sipark.hu/
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

Három falu - egy sízóna a Mátra szívében. A téli sport szerelmesei 10 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kíváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért.

A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált.

Jelenleg 8 db modern lift szogálja ki a sípályákat:

2 db új csákányos sílift melyek a neves osztrák Doppelmayr cég gyártmányai és sokak által ismertek az Alpok lejtőiről. Nagy szállító kapacitás és kényelmes lágy indítás jellemzi ezeket a lifteket. További 2 db lift a szlovák Tatra-Poma cég konstrukciója: ebből az egyik lift egy teljesen felújított (új motor, hajtómű, frekvenciaváltó, vonszolók, stb.) POMA F-12-es tipusú korongos lift, a másik a 2007-ben átadott PFP tipusú korongos kislift. A korongos liftek is nagyon népszerűek a hazai sízők körében, egyszerű kezelhetőségük miatt. Mind a 4 liftre jellemző, hogy kényelmes fokozatmentes sebességszabályozóval rendelkeznek (un. frekvenciaváltóval), mellyel ideálisan beállítható a lift menetsebessége a sízők aktuális igényeihez! A leghosszabb pályáktól ( 1-es, 2-es, 3-as és 4-es ) két lift (egy-egy korongos és csákányos sílift) párhuzamosan szállítja fel a sízőket a csúcsra, összesen 1930 fő/óra teljesítménnyel.

A síoktató teraszokat 2 db - szintén új - cseh gyártmányú Baby-lift I. (2005) és Baby-lift II. (2006) "köteles" (kézzel megfogható) szolgálja ki, továbbá a SíoktatóParkban egy SUNKID Mozgójárda (2013) (480 fő/óra) épült, amely a gyerekek és kezdők kedvenc tanuló liftje.

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben